Upiecť toto brownies som plánovala už veľmi dlho, vždy to však malo malý háčik. Nikdy som doma nemala takú podstatnú vec - fazuľu. Ak je to možné, použitiu konzervovanej zeleniny sa vyhnem a tú sušenú som vždy akosi zabudla kúpiť, keďže som ju nikdy nemala na zozname ( hm, čo si nenapíšem, to zabudnem :-) )... Keď som ju však minulý týždeň zbadala u babky v komore, bolo mi okamžite jasné, čo sa bude cez víkend piecť...
Recept:
250 g uvarenej fazule
1 banán
1/2 šálky rastlinného mlieka
3 PL olivového oleja
2 PL medu
1/2 šálky celozrnnej špaldovej múky
4 ČL kakaa
vanilkový extrakt ( prípadne vanilkový cukor )
1/2 balíčku prášku do pečiva
štipka soli
( nasekaná čokoláda, orechy )
- Vopred namočenú fazuľu si uvaríme a necháme vychladnúť ( zvyknem ju namočiť večer a ráno uvariť, tak to aspoň nie je také zdĺhavé ).
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov.
- Fazuľu, na kolieska nakrájaný banán, mlieko, olej a med dáme do misy, rozmixujeme na hladkú kašu.
- Prisypeme múku, kakao, prášok do pečiva a soľ, ešte raz poriadne premixujeme.
- Do hotového cesta primiešame vanilkový extrakt a na kúsky nakrájanú čokoládu ( ja som nedávala ). Cesto vylejeme na menší plech s papierom na pečenie, posypeme orechami a pečieme vo vyhriatej rúre 20 - 25 minút.
Tá chuť horkého kakaa bola úžasná ( aj bez čokolády, ale nabudúce už bude určite aj s ňou ) a kto má rád vláčne, skôr mokré koláče, určite si pochutí... A fazule sa naozaj báť netreba, ja som tam jej chuť necítila a zvyšok rodiny sa tiež nesťažoval. Jednoducho skvelá náhrada za klasické brownies :-)...
mnam to vypadá užasně!!
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-)
OdpovedaťOdstrániťmnam s kakaom!
OdpovedaťOdstrániťPozyvam na giveaway o GUCCI RUSH,75ml tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html
bože, to je úžasný recept! mám všetky ingrediencie doma, akurát nie celozrnnu špaldovú, ale žitnu muku :/ myslíš si že by to šlo aj s nou, a aké množstvo by som jej tam mala dať? rada by som si tieto brownies urobila :)
OdpovedaťOdstrániťAhoj, ja som žitnú zatiaľ používala len keď som piekla domáci chlieb a vtedy sa mi cesto zdalo také viac lepivé, takže do koláčov som ju neskúšala dávať... Ale myslím že v niektorom Apetite bolo porovnanie múk a robili z nej muffiny, takže teoreticky by sa ňou nemalo nič pokaziť :) A množstvo by som nechala rovnaké, teda 1/2 šálky, max 3/4...
Odstrániťdakujeem :) teda vyskušam. Snád sa podarí :)
Odstrániťdúfam, že bude chutiť :-)
OdstrániťChutil a recept je úžasný ♥ Neviem sa dočkať kedy si to upečiem zas :) Fakt máš úžasný blog, dufam že budeš mať aj vela vela čitatelov :)
OdstrániťParádní recept a blog obecně! Doufám že ti čtenáři budou přibývat!:)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem veľmi pekne ;-)
OdstrániťZajímavý recept, ten musím vyzkoušet, díky:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka